Lee Kun-Hee a revenit la conducerea Samsung, cea mai mare companie din Coreea de Sud, la doi ani după ce şi-a dat demisia,  în urma acuzaţiilor de evaziune fiscală şi abuz de încredere, conform Financial Times.

Revenirea lui Lee Kun-Hee (68 de ani) la conducerea companiei era aşteptată, după ce preşedintele sud-coreean Lee Myung Bak l-a graţiat la sfârşitul anului trecut.

Decizia de numire a lui Lee în fruntea companiei a fost luată în urma unei şedinţe a preşedinţilor de grup care au invocat „schimbarea rapidă a mediului de afaceri” drept motiv pentru  întoarcerea acestuia.

James Chung, purtătorul de cuvânt al companiei, a declarat că preşedinţii de grup au convenit că experienţa lui Lee este extrem de necesară în prezent.

„Suntem într-o criză reală, companii de top se prăbuşesc. În următorii zece ani afacerile şi produsele care reprezintă Samsung vor dispărea. Trebuie să începem ceva nou”, a declarat Lee.

Lee a fost preşedintele Samsung timp de 20 de ani

Lee a fost condamnat în 2008 la trei ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru evaziune fiscală, fiind iertat de majoritatea acuzaţiilor. Judecătorii au ales o pedeapsă uşoară pentru a nu influenţa negativ afacerile companiei şi economia ţării. Singura pedeapsa cu executare a fost o amendă în valoare de 68 milioane de  euro. Lee a condus cel mai mare grup sud-coreean timp de 20 de ani.

Samsung este cel mai mare producător de cipuri de memorie şi de ecrane plate din lume. De asemenea, sud-coreenii sunt numărul doi în topul mondial al producătorilor de telefoane mobile.

SURSA: Financial Times