"Am repatriat sumele aflate în litigiu. Sunt în Franţa la dispoziţia justiţiei. Îmi voi achita datoria. Şi voi dona restul, dacă există, operelor de binefacere din arondismentul Villeneuve", a declarat Cahuzac în interviul amintit.

Jerome Cahuzac a fost constrâns să părăsească guvernul la 19 martie şi să recunoască existenţa pe numele său a unui cont bancar în Elveţia, transferat apoi în Singapore, după ce a negat luni întregi acest lucru. Ulterior, el şi-a anunţat demisia din Adunarea Naţională de la Paris.

Într-o mărturisire televizată, la 16 aprilie, el a menţionat că valoarea conturilor se ridica la 600.000 de euro, după cum le-a declarat magistraţilor care anchetează aceste fonduri.

În interviul amintit, Cahuzac a mai anunţat că renunţă să se mai prezinte la alegerile legislative parţiale de la 16 şi 23 iunie din departamentul Lot-et-Garonne, în sud-vestul Franţei.

"Nu voi candida. Sper că toată lumea va înţelege şi va respecta această opţiune dureroasă şi care mi-a fost greu de luat", a declarat Cahuzac publicaţiei franceze. În urma acestui anunţ, Partidul Socialist francez va răsufla uşurat, eventualitatea unei candidaturi a lui Cahuzac stârnind fiori reci liderilor acestuia.
Cu toate acestea, fostul ministru a lăsat clar să se înţeleagă că a ezitat mult şi că acuzaţiile de indecenţă a candidaturii sale nu îi motivează decizia.

"A te prezenta în faţa votului universal este indecent sau imoral? S-ar zice că unora le era frică de ce ar fi avut poporul de spus", a spus el.

Jerome Cahuzac a explicat că s-a temut mai ales de "o campanie de ură violentă, cu o hărţuire mediatică fără încetare, ce ar fi făcut dificile sau imposibile explicaţiile şi ar fi compromis sau ar fi distrus întâlnirile pe care mi le doream cu electoratul".
Sursa: Agerpres