Compania Naţională de Vânzări a Ford România va prelua de la Romcar, companie deţinută de omul de afaceri Ion Ţiriac, activităţile de import vânzări şi service. La conducerea companiei a fost numit Paul Flanagan, în calitate de director general.

Schimbarea va avea loc în august 2010

„Compania Naţională de Vânzări va fi total operaţională, în cursul anului 2010”, a declarat Peter Fleet, directorul de vânzări al Ford Europa. Fleet a precizat că până în luna august 2010 va fi o perioadă de tranziţie, timp în care Romcar va continua să reprezinte Ford în România.

„Acest pas este absolut normal, similar cu organizarea operaţiunillor Ford din celelalte mari pieţe europene. Vom prelua partea de resposnabilitate în privinţa importului, a vânzărilor şi a activităţilor de service”, au declarat pentru Capital.ro, reprezentanţii Ford România.

Se poartă încă negocieri

Potrivit oficialilor Romcar, tratativele nu s-au încheiat încă, dar au subliniat că nu este vorba de o vânzare a companiei către Ford. „Nu este vorba de cumpărare. Ford îşi crează o Companie Naţională de Vânzări care va prelua activitatea de import de la Romcar”, au explicat aceştia.

Totuşi, reţeaua de 36 de dealeri care în prezent lucrază cu romcar va continua să-şi desfăşoare activitatea în parteneriat cu Ford. Romcar nu deţine dealeri proprii, ci lucrează cu o reţea de dealeri independenţi, conform reprezentanţilor companiei.