Ford a anunţat primul său model de SUV electric, care promite o autonomie de până la 600 km. Ford Mustang Mach-E va fi oferit în versiuni cu autonomie standard sau extinsă, cu tracţiune spate sau cu tracţiune integrală, iar versiunea GT, care va fi lansată ulterior, va avea o acceleratie de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 5 secunde, potrivit automarket.ro.

SUV-ul electric va ajunge pe piaţă în a doua parte a anului 2020, iar listele de precomenzi au fost deja deschise. Se estimează că maşina va ajunge şi în România în prima parte a lui 2021.

Versiunea de bază a lui Ford Mustang Mach-E va fi echipată cu o baterie cu capacitatea de 75.7 kWh (Standard Range) și roți motrice spate (258 CP și 416 Nm). Pentru versiunea cu bateria de 98.8 kWh (Extended Range) și roți motrice spate, Ford spune că Mustang Mach-E va putea oferi o autonomie de până la 600 de kilometri. Conform oficialilor Ford, această va oferi 337 de cai putere și 565 Nm. Cei care vor și mai multă sportivitate din partea SUV-ului electric, vor putea comanda varianta Mustang Mach-E GT, care ar urma să ofere 465 de cai putere și 830 Nm.

Noul Ford Mustang Mach-E are la bază platforma Global Electrified 2 (GE2), o arhitectură dezvoltată plecând de la platforma C2 (pe care sunt construite modelele Focus și Kuga). Indiferent de varianta comandată, Ford Mustang Mach-E va avea o viteză maximă limitată la 180 km/h. Bateria maşinii va putea fi încărcată la prize rapide cu o putere maximă de 150 kW. În acest caz, pentru o încărcare de la 10% la 80%, SUV-ul electric va avea nevoie de aproximativ 38 de minute.

În ceea ce privește partea practică, Ford spune că Mustang Mach-E oferă spațiu generos pentru cinci pasageri, în timp ce portbagajul are un volum de 402 litri. Prin rabatarea scaunelor din spate, volumul oferit crește până la 1.420 de litri. Totodată, Ford anunță că în partea din față a mașinii se află încă un spațiu de depozitare cu o capacitate de 100 de litri.

Odată cu noul SUV, Ford lansează și noua generație a sistemului de infotainment SYNC. Aceasta propune o interfață modernă care va putea învăța preferințele șoferilor și care va putea primi actualizări over-the-air. În cazul acestui model, noua generație SYNC va comunica cu pasagerii prin intermediul unui ecran poziționat pe verticală cu o diagonală de 15.5 inch. Instrumentarul de bord este digital și are o diagonală de 10.2 inch.