P3 planifică să se extindă atât în București, cât şi în partea centrală şi de vest a ţării, potrivit unui comunicat al companiei.

„Suntem pregătiţi pentru un 2018 foarte dinamic, în care intenţionăm inaugurarea de noi locaţii atât în Bucureşti, cât şi în vestul ţării, venind în întâmpinarea cerinţelor pieţei. Bineînţeles, P3 Bucharest Park va rămâne centrul gravitaţional al activităţii noastre, fiind concentraţi în continuare pe menţinerea poziţiei acestuia de cel mai mare parc logistic din România şi pe consolidarea relaţiilor pe termen lung cu chiriaşii noştri. România continuă să fie văzută în interiorul P3 ca o piaţă cu un potenţial mare şi sustenabil de dezvoltare pe segmentul logistic şi industrial, potenţial pe care suntem gata să îl fructificăm prin echipa locală şi prin sprijinul puternic pe care îl avem din partea grupului”, a declarat Sînziana Pardhan, directorul general al P3 România. 

La nivel local, P3 a livrat anul trecut trei noi depozite cu un total de 65.000 mp în parcul P3 Bucharest. Compania a semnat contracte de închiriere de peste 115.000 mp, constând atât în contracte noi, cât şi în reînnoiri şi extinderi pentru clienţi existenţi, precum eMag, Tibbet/Yusen Logistics, Macromex şi Interbrands. 

Tot anul trecut, compania a finalizat achiziția a peste 17 ha de teren lângă parcul P3 Bucharest, care oferă posibilitatea de a construi un depozit de până la 100.000 mp. Intenţia dezvoltatorului este a de extinde parcul cu depozite în suprafaţă totală de 500.000 mp în următorii doi ani. P3 are, în acest moment, un total de 370.000 mp în 14 depozite în parcul P3 Bucharest. 

La nivel internaţional, compania a început construcția a aproape 600.000 mp de spații noi și a finalizat achiziții strategice în mai multe țări, inclusiv un portofoliu important în Spania la începutul anului 2017, pentru mai mult de 240 milioane de euro. La sfârșitul anului, echipa de dezvoltare a companiei P3 achiziţionase mai mult de 100 de hectare de teren în Europa, pregătite pentru dezvoltare.

GIC, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume – cu active în administrare cât jumătate din valoarea PIB-ului României, a cumpărat platforma P3 de la fondul american TPG Real Estate şi de la partenerul său canadian Ivanhoé Cambridge. Investitorii au încasat 2,4 mld. euro de pe urma acestei vânzări, considerată cea mai mare tranzacţie imobiliară încheiată în Europa în 2016. Tranzacţia a avut ecou şi în piaţa românească. Valoarea locală a tranzacţiei a fost estimată de consultanţii imobiliari la circa 180 mil. euro, ceea ce a plasat-o pe locul doi ca mărime în 2016.