De altfel, Greg Konieczny managerul desemnat de Franklin Templeton, consideră că la Varșovia cotația FP are șanse să se aprecieze de pe urma cererii investitorilor.
Principalul competitor al Bursei din Varșovia din zona centrală și de est a Europei, adică Bursa de la Viena, nu este de acord cu ideea că Polonia este singura alternativă pentru Fondul Proprietatea. De altfel, directorul general al Bursei din Viena Michael Buhl a venit special la București pentru a atrage atenția asupra acestei alternative.
„Noi nu suntem de părere că o listare secundară este neapărat necesară pentru Fondul Proprietatea, dar dacă această decizie va fi luată de către acționari, atunci este obligatoriu ca Viena să fie luată în considerare, nu doar Varșovia”, spune Michael Buhl. Inclusiv costurile de listare la Viena ar fi mai mici, bursa austriecilor având deja mai multe activități în derulare cu Bursa de la București. De altfel, la austrieci se tranzacționează deja certificate derivate ale Fondului Proprietatea.