Israelienii au vizitat combinatul vâlcean şi au intrat, alături de conducere, sindicat şi administratorul judiciar Gheorghe Piperea, într-o şedinţă pentru a evalua datele şi situaţia activelor combinatului vâlcean, potrivit Agerpres.

Gheorghe Piperea a declarat, înainte de vacanţa de Paşte, că următoarele măsuri pe care le vor lua administratorii judiciari ai Oltchim sunt desemnarea unui evaluator al activelor societăţii şi formarea societăţii Oltchim 2 pentru privatizare.

”Ne apucăm de o procedură cât mai accelerată pentru crearea Oltchim 2. Vom decupa, vom trece activele funcţionale în societate pentru a le pregăti pentru privatizare. Principala decizie pe care trebuie să o ia Comitetul Creditorilor este să desemneze un evaluator. Trebuie să fie unul foarte specializat. În afară de constituirea Oltchim 2 urmează să încheiem contracte pentru a obţine capitalul de lucru absolut necesar. Există unul dintre creditori care este de acord să ne finanţeze cu 30 milioane euro cash astfel încât să ne putem sigura capitalul de lucru necesar”, a spus Piperea.

El a anunţat că BCR s-a retras din Comitetul Creditorilor societăţii Oltchim, dar un alt creditor a decis să finanţeze compania, iar Comitetul Creditorilor se va întruni din nou pe 9 mai.

Cât priveşte disponibilizarea angajaţilor societăţii, administratorul judiciar a precizat că discuţiile sunt îngheţate până la emiterea Ordonanţei de Urgenţă care reglementează această problemă.