Blackstone va injecta noi fonduri în valoare de 150 de milioane de euro în Versace şi, de asemenea, va cumpăra acţiuni în valoare de 60 de milioane de euro de la compania GIVI Holding, controlată de familia Versace.

Injecţia de lichidităţi efectuată de Blackstone va servi la finanţarea deschiderii de noi magazine precum şi la îmbogăţirea gamei de produse. Blackstone va avea un loc în consiliul de administraţie al Versace, dar nu va fi implicat în conducerea de zi cu zi a companiei.

'Ideea este să conservăm independenţa firmei', a declarat directorul general de la Versace, Gian Giacomo Ferraris. Acesta a precizat că firma intenţionează în continuare să demareze o ofertă publică iniţială în următorii trei-cinci ani. 'În această perioadă intermediară avem nevoie de un investitor financiar şi nu de unul strategic', a subliniat Gian Giacomo Ferraris.

Versace urmează să dea publicităţii rezultatele anuale la finele lunii martie însă analiştii estimează că în 2013 grupul a înregistrat o creştere de 18% a cifrei de afaceri până la 480 milioane de euro precum şi un avans de peste 50% al profitului operaţional până la 69 de milioane de euro.

SURSA: Agerpres

Te-ar putea interesa și: