Responsabilităţile lui Alexandru Vişan au fost preluate, de la începutul lunii aprilie, de Artur Czupyt, iar Doina Ilie a fost numită nou membru în Consiliu.

“Recentele dificultăţi operaţionale ale companiei sunt o consecinţă a acţiunilor luate de către autorităţile fiscale referitor la activitatea de afaceri iniţiată şi realizată de către fostul preşedinte la mijlocul anului 2009, înainte de achiziţia pachetului de control de către actualul actionar majoritar. Această activitate a fost oprită la începutul anului 2011. Actualul Consiliu de Administraţie lucrează la îmbunătăţirea condiţiilor financiare ale Scop Computers, într-o cooperare strânsă cu autorităţile române şi partenerii de afaceri”, se arată într-un comunicat al companiei.
În perioada iunie 2009 – martie 2011, Scop Computers a intermediat o operațiune de export de servicii între Romsoft și o companie din străinătate. Un control al Gărzii Financiare a ajuns la concluzia că Romsoft nu și-a respectat obligațiile contractuale de prestare a serviciilor către beneficiarii finali. Ca urmare, ANAF a blocat conturile bancare ale tuturor companiilor românești implicate în această tranzacție, inclusiv ale Scop Computers.
Scop Computers  a fost acuzată ca a fraudat statul cu suma de 15 milioane de euro prin neplata impozitului pe profit şi al TVA-ului aferent unor tranzacţii de servicii.
"Timp de 18 ani, Scop Computers a demonstrat o conduită de afaceri impecabilă: ne-am plătit întotdeauna taxele față de stat în întregime și fără întârziere, ne-am respectat promisiunile făcute partenerilor, am respectat întreaga comunitate IT și de afaceri. Suntem încrezători că vom reusi să demonstrăm, și de data aceasta, că am fost corecți și am acționat conform legilor în vigoare. Asigurăm întreaga comunitate IT din România că SCOP Computers a fost de bună credință, că nu a făcut nimic ilegal și că vom lua toate măsurile necesare pentru a demonstra acest lucru”, a declarat Alexandru Vișan, directorul general al Scop Computers.
 La sfârşitul anului 2010, ABC Data, distribuitor polonez de IT in Europa Centrale şi de Est, a achiziţionat 51% din acţiunile companiei de distribuţie Scop
Înfiinţată în anul 1994, Scop Computers este recunoscut ca distribuitor IT pe piaţa din România, cu o tradiţie de peste 18 ani în acest domeniu. Compania acoperă segmentele pieţei IT&C în zona de branduri A, produse din categoriile computere, software, multimedia, echipamente şi soluţii print&copy, networking, securitate, stocare, componente şi echipamente de alimentare electrică.