”Dacă e să ne referim strict la turism, atunci oficialitățile ar trebui să se axeze pe promovarea României, acest lucru aducând atât turiști – și prin urmare ponderea acestui domeniu de activitate în PIB-ului României ar crește -, dar și investitori care vor contribui la dezvoltarea economiei. România are nevoie de  promovare pentru a deveni vizibilă”, spune Javier Garcia del Valle.

De asemenea, potrivit acestuia, este necesară alinierea sectorului, în contextul în care sunt agenții serioase care plătesc taxele la stat, au angajați cu carte de muncă,  își desfășoară activitatea transpartent, dar suferă de concurență neloială din partea altor jucători din piață. ”Este nevoie, deci, ca inspectorii să verifice activitatea fiecărei agenții de turism, să verifice dacă operează în legalitate. Iar acest lucru este valabil nu doar pentru turism. Concurența neloială a jucătorilor din piață trebuie combătută”, adaugă el. 

Totodată, aceste crede că Fondul de Garantare va impacta piața de turism și, din punctul lui de vedere, acest Fond de Garantare ”este o mare greșeală”. Practic, explică Javier Garcia del Valle, o agenție de turism plătește o dată prin asigurare și apoi prin fond de garantare: ”Cel mai simplu mod era creșterea poliței de asigurare care ar trebui să fie extrem de consistentă, nu 50.000 de dolari ca în prezent”.

Generalizând, CEO-ul Happy Tour spune că nu măsurile care se iau îl ingrijorează, în mod special, ci temerea mediului de afaceri, care și-a manifestat, individual sau la nivel de asociații, camere de comerț etc, neliniștea privind aceste schimbări ce se petrec peste noapte, care destabilizează desfășurarea activității zilnice, precum și organizarea sau planurile companiilor atât pe termen scurt, cât și mediu.