Antreprenorii și specialiștii din industria turismului au găsit soluții pentru promovarea Transfăgărășanului și a orașului Curtea de Argeș. În decurs de 5 zile, au fost adunate 1274 de semnături în sprijinul turismului din Argeș. Susținerea a venit de la firme care însumează 13.689 de angajați.

În Curtea de Argeș, a avut loc conferința intitulată „Orașul regal Curtea de Argeș și Transfăgărașanul”. Evenimentul a avut scopul de a crea Organizația de Management al Destinației (OMD) în zona de Nord Vest – Curtea de Argeș și Transfăgărașan.

Printre participanții la conferință s-au numărat Daniel Cadariu, fost ministru al Turismului și Vlad Oprea primarul orașului Sinaia. A mai fost prezent Paul Habila, reprezentant OMD Maramureș, dar și Javier Garcia del Valle, CEO al Happy Tour. Pe listă s-au mai numărat Radu Perianu, prefectul județului Argeș, Gheorghe Badea, prim-vicepreședintele Camerei de Comerț Argeș și Istvan Szabo, managerul Fundației Carpathia.

1274 de semnături strânse în doar 5 zile

Evenimentul a fost moderat de Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș. Manifestarea a avut loc în prezența Cătălinei Dumitrașcu, inspector general adjunct Argeș. A stat alături și Sorin Sorescu, director executiv al Direcției Sanitare Veterinare. La eveniment au participat peste 100 de antreprenori și invitați de seamă, conform unui comunicat emis de organizatorii conferinței.

Cosmin Petrescu, candidatul PNL pentru Primăria Curtea de Argeș, a dat o serie de detalii. El a spus că în doar 5 zile, a reușit să se strângă 1274 de semnături pentru susținerea turismului argeșean. Ele au venit de la firme care însumează 13.689 de angajați.

„Potențialul imens al turismului din Curtea de Argeș poate fi revitalizat printr-o administrație liberală orientată spre rezultate. Alături de invitații noștri, am analizat și am identificat mai multe modalități de a transforma potențialul existent în realitate.

Este momentul să punem Curtea de Argeș pe harta turistică globală și să contribuim la dezvoltarea orașului nostru regal! Hai să facem din Curtea de Argeș o destinație turistică de top!”, a spus liderul PNL Curtea de Argeș.

Cosmin Petrescu, PNL, Curtea de Arges
SURSA FOTO: Facebook, Cosmin Petrescu

Cosmin Petrescu susține că va fi reactivat la Curtea de Argeș statutul de stațiune climaterică

Cosmin Petrescu a susținut că va fi reactivat statutul de stațiune climaterică pe care l-a avut Curtea de Argeș acum aproape 100 de ani. În opinia sa, acum este momentul unei noi viziuni, o abordare diferită, inteligentă și eficientă, care să fie pusă în practică.

„Nu mai putem aștepta încă 4 ani pentru a constata că administrația locală nu a făcut nimic. Este vital să acționăm acum și să aducem rezultate rapide pentru comunitate”, a subliniat președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu, candidat la Primăria Curtea de Argeș.

Radu Perianu, prefectul județului Argeș a intervenit și el. Acesta a susținut că a tot auzit că orașul Curtea de Argeș are un potențial imens. În opinia sa, acesta nu este deloc ajutat de autoritățile locale.

„Inițiativa privată a fost singura care a lucrat pentru promovarea turistică, dar fiecare după cum a putut, nu a fost un plan concertat. Avem cei mai înalți munți, vârful Moldoveanu, dar până ajungi acolo îți trece tot cheful având în vedere starea drumurilor. Nu avem nicio pistă de ski. Și eu, și Cosmin Petrescu avem un plan pentru Curtea de Argeș, pentru județul Argeș, în care turismul are un rol foarte important”, a comentat acesta.

Industria la Sinaia s-a redus considerabil în ultimii ani

În opinia sa, „avem tot ce trebuie ca să ne calificăm într-o competiție cu orașul Sinaia”. Acesta a mai adăugat că, la inițiativa sa, se efectuează un studiu pentru ca Transfăgărășanul să fie deschis tot anul.

Vlad Oprea, primarul municipiului Sinaia a apreciat că industria la Sinaia s-a redus considerabil în ultimii ani. El a explicat că oamenii s-au recalificat în zona de turism.

„Deci zonele care sunt dezvoltate din punct de vedere industrial se pot împăca cu partea turistică. Avem o taxă de promovare turistică: 2% din tot ce înseamnă cazare, să zicem că se strânge 150.000 de euro din această taxă, dar în total cheltuim peste 350.000 de euro.

Este esențială promovarea: am fost la târgurile de turism de la Londra, Berlin și în toate evenimentele promovăm orașul”, a declarat Vlad Oprea, primarul municipiului Sinaia.