De asemenea, va impune controale Schengen la toate frontierele şi va închide şcolile până cel puţin pe 4 aprilie, în contextul în care numărul de cazuri confirmate din Elveţia şi Liechtenstein a depăşit pragul de 1.000. Pe lângă închiderea şcolilor, guvernul le cere părinţilor să nu-şi lase copiii la bunici pentru a evita punerea lor în pericol, potrivit agerpres.ro

Ce s-a interzis în Elveția

În plus, evenimentele la care participă peste 100 de persoane sunt interzise, inclusiv muzeele, centrele sportive, piscinele şi staţiunile de schi. Restaurantele, barurile şi discotecile nu pot primi mai mult de 50 de clienţi în acelaşi timp.

Preşedintele Simonetta Sommaruga a descris situaţia drept dificilă, ceea ce necesită măsuri drastice cu aplicare imediată.

Scopul guvernului

“Scopul guvernului este să protejeze sănătatea cetăţenilor şi să susţină afacerile”, a declarat ea în cadrul unei conferinţe de presă de la Berna.

“Avem mijloacele şi capacitatea de a răspunde acestei situaţii medical şi financiar”, a mai spus Sommaruga.

“Aceste măsuri au sens doar dacă le respectăm cu toţii, asta va încetini răspândirea bolii”, a adăugat ea.

Din fondul de urgenţă de 9,5 miliarde de euro, până la 7,6 miliarde vor putea fi utilizate pentru plata şomajului parţial.

IMM-urile şi târgurile vor fi de asemenea susţinute prin diverse mijloace.