Jeffrey Franks va avea luni o serie de întâlniri pregătitoare la Bucureşti.

Misiunea finanţatorilor internaţionali va avea două obiective principale, şi anume va realiza cea de-a şaptea evaluare a îndeplinirii de către România a condiţionalităţilor din cadrul Acordului Stand-By şi ‘va iniţia negocieri referitoare la un posibil aranjament viitor. În afara întâlnirilor cu autorităţile, membrii misiunii FMI se vor întâlni cu reprezentanţii partidelor politice, sindicatelor, asociaţiilor de afaceri, băncilor şi organizaţiilor societăţii civile’, informa un comunicat primit săptămâna trecută de la Biroul din Bucureşti al FMI.

‘În urma vizitei, misiunea va prezenta concluziile sale Consiliului Director al FMI. După aprobarea celui de-al şaptelea Raport de revizuire a Acordului de către boardul FMI, va fi eliberată, în circa două zile lucrătoare, cea de-a opta tranşă, în valoare de 874 milioane DST sau de circa un miliard de euro, din cadrul împrumutului de 13,15 miliarde de euro, acordat de FMI României pe 4 mai 2009’, se arăta în comunicatul semnat de şeful Biroului FMI de la Bucureşti, Tonny Lybek.

Pe lângă evaluarea performanţelor economice recente obţinute de România, misiunea Fondului va discuta cu autorităţile române şi obiectivele economice pentru perioada rămasă din actualul Acord Stand-By.
SURSA: Agerpres