Fondul Monetar International (FMI) ar putea ramane fara bani pentru combaterea crizei economice, in urmatoarele luni, a avertizat directorul Fondului, Dominique Strauss-Kahn.

Potrivit acestuia, FMI are nevoie de o infuzie urgenta de capital daca vrea sa mai poata ajuta economiile aflate in dificultate.

MAi mult, Strauss-Kahn a declarat ca economiile dezvoltate ale lumii se indreapta acum dinspre recesiune spre o plina depresiune economica, fapt ce alimenteaza temerile in privinta gravitatii crizei in aceste state.

Pana acum, FMI a ajutat o serie de tari precum Islanda, Letonia si Pakistanul. Dominique Strauss-Kahn este de parere este de parere ca aceasta lista este una scurta insa si a indicat ca in urmatoarele luni, vor fi identivicate noi tari ce vor avea nevoie de fonduri.

„Momentan, resursele FMI sunt suficiente pentru a face fata situatiei, insa din cauza ca ne asteapta o criza globala, nevoile de capital ar putea fi mult mai mari ca pana acum”, a explicat Dominique Strauss-Kahn.

Acesta a mai spus ca este nevoie de interventii in Asia, Africa, Europa Centrala, America Latina si probabil si in alte zone ale Globului. „Nu pot primite ca intr-un interval de sase pana la opt luni de acum inainte, vom avea fonduri suficiente”, a adaugat reprezentantul institutiei.