Fondul Monetar Internaţional a revizuit nivelul creşterii economice din zona Euro pentru anul 2015, de la 1,2 la sută, la 1,5 la sută. Îmbunătăţirea se datorează preţului scăzut al petrolului, dobânzilor mici şi planului Băncii Centrale Europene de stimulare financiară în valoare de 1,1 trilioane de Euro. Şefa FMI a avertizat însă că există în continuare riscul unei perioade lungi cu creştere economică şi inflaţie scăzute. În plus, un factor mare de risc pentru zona euro rămâne Grecia.

 „Obiectivele rămân aceleaşi: să refacem stabilitatea, să asigurăm redresarea şi să garantăm faptul că Grecia se poate descurca singură cu finanţarea şi cu dezvoltarea economică. Acestea sunt obiectivele şi ele pot fi îndeplinite prin diverse căi”, a spus Christine Lagarde.

La nivel global, economia va creşte cu 3,5 la sută în 2015, potrivit estimărilor FMI. Dar pentru o creştere economică sustenabilă este nevoie de investiţii în mai multe domenii-cheie.

Christine Lagarde: „Banii trebuie investiţi în sănătate, în educaţie, pentru includerea în sistem a celor care nu au acces la pieţele financiare sau la piaţa muncii. Mă gândesc aici la persoanele defavorizate şi la femei”.