Pe pagina de Facebook a sa, ministrul Finanțelor Florin Cîțu a scris că luni va prezenta concluziile raportului departamentului Inspecție Economică al Ministerului Finanțelor Publice la Primăria Municipiului București.

”Mâine, în cadrul declarațiilor de presă săptămânale cu care deja v-ați obișnuit, voi prezenta și concluziile raportului departamentului Inspecție Economică al MFP la PMB.

Vă spun de pe acum că sunt probleme mari acolo!”, este mesajul acestuia.

Anunțul descoperirii neregulilor a fost făcut de acum câteva zile

Ministrul a precizat de acum câteva zile că au fost descoperite nereguli la toate aspectele investigate.

„Am promis! La începutul anului, în februarie, Inspecţia Economică din MFP a început un control la Primăria Municipiului Bucureşti. PMB a fost „ocolită” foarte mulţi ani de astfel de controale.

Controlul a fost întrerupt pe perioada stării de urgenţă dar este definitivat acum. Voi prezenta mai multe detalii în cadrul declaraţiilor de presă pe care le fac săptămânal de la MFP.

Până atunci vă pot spune că legea a fost încălcată în toate aspectele investigate de MFP”, a scris ministrul Finanţelor pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea a amenințat cu plângere penală

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a răspuns ministrului Finanțelor că îi va face plângere penală atât lui cât și inspectorilor care au făcut controlul la Primăria Capitalei. Aceasta spune că ei au făcut abuz în serviciu.

„Ministrul Cîțu a anunțat azi că a găsit (inventat) nu știu ce nereguli la Primăria Capitalei. De aproape un an se chinuie, săracul! Nu a găsit nimic! S-au forțat 10 luni să găsească ceva, orice, și nu au reușit, pentru că nu aveau ce să identifice negativ. Și au plecat așa cum au venit.

Cei trei inspectori s-au întors într-o zi în Primărie și au spus că, dacă nu scriu ceva, orice, în raport, vor fi dați afară de șefii lor. Mai au puțini ani până la pensie și nu-și permit să rămână pe drumuri”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.