Florin Cîţu pune aceste afirmaţii pe seama euforiei PSD de a intra la guvernare şi a precizat că îşi aminteşte de declaraţiile lui Liviu Dragnea care vorbea de o gaură în buget.

„Îmi aduce aminte de Liviu Dragnea când a vorbit de o gaură imaginară prin nu ştiu ce buget, prin 2015. Partea cu auditul, pot să facă, nu asta e problema. Ce deranjează sunt insinuările venite de la preşedintele PSD, când vorbeşte despre aceste lucruri”, a declarat Florin Cîţu, la Digi24.

Premierul consideră că aceste declaraţii ale liderilor PSD sunt cauzate de euforia privind intrarea la guvernare.

„Suntem într-o coaliţie de guvernare. Eu pun aceste declaraţii, şi mă interesează cele ale preşedintelui partidului, pe seama euforiei de a intra la guvernare. Nu cred că se aşteptau să intre la guvernare în această perioadă până în 2024 şi cred că această euforie, avem aceste declaraţii în această perioadă. Eu cred că sunt acum, la început şi nu vor mai continua”, a declarat Florin Cîţu.

Adrian Câciu, despre banii împrumutați de guvernele PNL

Adrian Câciu declara marți, legat de banii împrumutaţi de guvernele Orban şi Cîţu că s-au dus „pe risipă”. Întrebat exact pe ce s-au cheltuit de fapt acești bani, actualul ministru al Finanţelor a declarat că aparent sau dus pe finanţarea cheltuielilor legate de pandemie.

„Pentru mine nu este un secret, aparent s-au dus pe tot ce înseamnă finanţarea cheltuielilor publice, pandemie şi fiecare val. Am avut un deficit de aproape 10 la sută anul trecut, am avut o colectare foarte slabă anul trecut, acea filozofie lăsăm banii în economie să funcţioneze, deşi practic a fost greu şi pentru economie şi pentru ţară să treacă prin această filozofie cel puţin ciudată din perspectiva finanţelor pentru că sprijinul acordat economiei a fost de 1,7 la sută din PIB, ori banii aşa-zişi necolectaţi sau rămaşi în economie au fost undeva la 4 -7 la sută din PIB. Acuma, s-au dus pe risipă în mare parte. Dacă dumneavoastră trăiţi mai bine după doi ani …”, a declarat Adrian Câciu, la România TV.