Fiica partenerei de viaţă a fostului ministru de Interne Marcel Vela, Andra-Sabrina Pleşa, a fost numită vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate printr-o decizie a premierului Florin Cîţu.

Andra-Sabrina Pleșa. Sursa foto: Instagram

„În temeiul art. 29 şi al art. 31 lit. e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 3 alin. (1) din Legea nr. 95/2016 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările ulterioare, precum şi al art. 3 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 997/2016 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate şi privind modificarea şi completarea anexei nr. 12 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, cu modificările şi completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic. — Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Andra-Sabrina Pleşa se numeşte în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate”, este decizia publicată în Monitorul Oficial.

A fost candidata PNL la primăria Caransebeș

Andra Pleşa este fiica Gabrielei Nicoleta Pleşa, partenera de viaţă a senatorului PNL Marcel Vela, fost ministru de Interne în guvernul Orban şi şeful liberalilor din Caraş Severin. Mama sa are acţiuni într-o companie care, prin intermediul altei firme, vrea să construiască patru microhidrocentrale într-o arie naturală protejată.

De asemenea, amintim faptul că, Andra Pleșa a fost candidata PNL la alegerile locale pentru primăria Caransebeș, dar a pierdut în fața independentului Felix Borcean, care era și primar în funcție. Ea a obținut atunci 2.577 de voturi, în vreme ce independentul Borcean a luat aproape dublu, 4.203 voturi. Cu toate acestea, aflată pe poziția a doua pe listele pentru Consiliul Local, după Marcel Vela, a fost aleasă consilier.

Într-o postare imediat după alegeri, Pleșa le-a mulțumit tuturor celor care i-au fost alături și au votat PNL la alegerile locale.

Sursa foto: INQUAM/Ciprian Petcuț