În cadrul unei conferințe de presă organizate sâmbătă, liderul PNL, Florin Cîțu a vorbit despre situația economiei țării. Acesta susține că 2021 a fost cel mai bun an din punct de vedere economic din istoria României.

Florin Cîțu a mai adăugat că toți românii trebuie să știe situația reală, în contextul în care unii oficiali nu spun lucrurile așa cum s-au întâmplat. Fostul premier precizează că modul în care a fost administrată economia țării în primul an al pandemiei a fost cel mai bun, iar măsurile luate au adus rezultatele mult așteptate.

„E important să ştim exact situaţia reală. Eu ştiu că de foarte multe ori se spune că oficiali cumva nu vină să spună întotdeauna situaţia cum este ea, să nu sperim oamenii. Şi nu despre asta este vorba. Eu cred că e bine să ştim toate scenariile şi în special scenariile dificile pentru că oamenii trebuie să se pregătească să ia decizii şi dacă se întâmplă să fie mai rău decât ne-aş aşteptat, atunci cu toţii câştigăm aşa.

Am administrat economia în 2020 şi în 2021 şi a ieşit bine. Te pregăteşti pentru ce este mai rău şi dacă iei măsuri bune, rezultatele vor fi confirmate. Anul trecut, nu o spun doar eu, a fost cel mai bun an din punct de vedere economic din istoria României, cea mai rapidă revenire în criza globală”, a spus Florin Cîțu. 

Florin Cîțu, despre marea reușită a României

Referitor la evoluția economiei, fostul premier a precizat că PIB al României a scăzut în 2020 cu cu 3,7%, mai puţin decât media OCDE, de 4,7, adăugând că măsurile liberale au fost de departe cele mai bune și i-au ajutat pe toți românii.

„Aceste măsuri liberale sunt luate pentru a –i ajuta pe toţi românii. Nu vă spun doar eu că a fost un an de succes al României, vreau să citez din domnul Mathias Cormann, secretarul general al OCDE , care spunea ieri, că la fel ca majoritatea ţărilor din lume, pandemia a lovit puternic România în ceea ce priveşte economia. În 2020 PIB-ul României a scăzut cu 3,7%, mai puţin decât media OCDE, de 4,7”, a afirmat preşedintele PNL.

Totodată, el a vorbit și despre singurul său regret. Fostului premier îi pare rău că nu a reuşit să ducă la capăt reformele propuse deoarece succesul economic s-ar fi văzut şi în buzunarele românilor.

„Am un singur regret, că nu am reuşit să am timpul să duc până la final reformele propuse pentru că atunci tot acest succes economic s-ar fi văzut şi în buzunarele românilor. În momentul în care vom termina reformele succesul economic al creşterii economici se va vedea şi în buzunarele tuturor românilor”, a mai declarat Florin Cîţu.