Liberalul Florin Cîțu a venit vineri cu o serie de explicații noi după ce joi și-a depus mandatul de premier desemnat.

„Am vazut ca multi politicieni ma judeca. Decizia mea a fost sa refuz categoric orice compromis cu PSD, ALDE, Pro România. Cand am vazut ca trece guvernul doar cu voturile lor, atunci am refuzat, nu vreau sa fac acest compromis. Gandul ca m-ar fi votat Olguta Vasilescu, Ciolacu, Serban Nicolae, Tariceanu, Florin Iordache, m-a facut sa iau aceasta decizie. Eu ma lupt cu acesti oameni. Cu PSD nu luam prizonieri. Cum ar fi fost sa-mi zica mie Olguta Vasilescu ‘Cu votul meu te-am facut premier’?”, a declarat Florin Cîțu, la Parlament.

Florin Cîțu a uimit pe toată lumea

Cu doar câteva minute înaintea votului de învestitură pentru noul Guvern, Cîțu și-a depus pe neaşteptate mandatul. România rămâne astfel cu un Executiv interimar. Totuși, Klaus Iohannis a făcut ulterior un anunţ important. Șeful statului a avut o reacţie care a surprins oamenii în acestă perioadă de criză.

„Respect gestul lui Florin Cîțu. E un gest de maturitate politică. Această decizie nu schibă cu nimic faptul că Guvernul Orban funcționează. Ia toate deciziile necesare pentru a stopa infecțiile cu noul coronavirus. Suntem cu toții responsabili să găsim o soluție. Am decis consultarea cu partidele parlamentare pentru mâine la ora 13. Nu avem niciun moent de pierdut. Parlamentul să lucreze cu celeritate, iar săptămâna viitoare să avem un Guvern cu puteri depline. Așa avem toate pârghiile pentru a lua măsurile care se impun. Solicit imperativ Parlamentului să acționeze cu celeritate pentru învestirea unui guvern cu drepturi depline, pentru a mă putea dedica, alături de acesta, combaterii efectelor coronavirusului. Să terminăm cu circul politic„, a explicat Iohannis.