Românii sunt nemulţumiţi de modul în care este condusă România în acest moment!

Românii cred, într-o proporţie covârşitoare, că România se îndreaptă într-o direcţie greşită

O arată clar cel mai recent sondaj IRES. 88% dintre cei chestionaţi consideră că direcţia în care merge România este una greşită, în timp ce numai 11% spun că ţara merge într-o direcţie bună.

60% dintre români cred că demiterea Cabinetului Florin Cîţu prin moţiune de cenzură a fost un lucru bun. Doar 30% sunt de părere că e un lucru rău. Din procentul de 60% care consideră demiterea lui Florin Cîţu un lucru bun, 32% reprezintă electorat PNL, partid care îl susţine în continuare pe Florin Cîţu pentru Palatul Victoria, notează Adevărul.

“Am 30 de ani de când fac sondaje şi nu am văzut niciodată o asemenea cifră”

“Am 30 de ani de când fac sondaje şi nu am văzut niciodată o asemenea cifră. În ultimii ani, în cea mai mare criză, aveam cam 25% din oameni care spuneau că direcţia e bună. Restul spuneau că direcţia e proastă.

Acum vedem că doar 11% spun că direcţia este bună. E cu adevărat o criză politică. N-am mai văzut aşa ceva”, spune sociologul Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi unul dintre acţionarii IRES.

Ce partid ar trebui să dea următorul prim-ministru?

Sondajul IRES a încercat să afle şi care este părerea românilor despre partidul politic care ar trebui să dea acum premierul României.

Pe primul loc se află PSD, cu 31%, urmat de PNL, cu 19%. AUR a fost ales de 9% din respondenţi, devansând astfel cu puţin USR (8%). 6% dintre participanţii la sondaj susţin varianta premierului tehnocrat.

“Nucleul dur al PSD este în acest moment de 31%. La acest procent se adaugă si votanţii conjuncturali”, a explicat Dîncu.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion simplu, aleatoriu, de 994 de repondenţi de peste 18 ani, în perioada 6-7 octombrie, prin metoda CATI, eroarea maximă tolerată fiind +/-3,1%.