Florin Călinescu: „Din 1990 încoace, pensia a fost folosită ca masă de manevră”

Florin Călinescu le-a reamintit cetățenilor români că pensiile lor sunt un drept, fiind construite pe baza unei promisiuni din partea statului, care se angajează să ofere într-un anumit număr de ani un venit necesar pentru un trai decent.

Totuși, spune el, statul român a fost întotdeauna înșelător în acest domeniu. Din anul 1990 încoace, pensiile au fost manipulate politic, statul ascunzând unul dintre cele mai mari jafuri comise împotriva cetățenilor: pensiile.

„Cetățeni, pensia dumneavoastră, pensiile de oameni normali, nu acele chestii nerușinate, astronomice, este un drept.

Tu ți-o constitui pe baza unei promisiuni, statul promițându-ți că, într-un număr de ani, ți-o întoarce un necesar pentru a avea un trai decent. Întotdeauna statul, în acest capitol, a fost un hoț. Ceaușescu nu și-a permis chestia asta.

Din 1990 încoace, pensia a fost folosită ca masă de manevră, statul ascunzând poate unul dintre cele mai mari jafuri făcute la adresa cetățenilor: pensia”, a spus el în cadrul unui interviu acordat pentru Realitatea PLUS.

batran, pensionari, pensii
Pensionarii din România trebuie să înţeleagă acest lucru / SURSA FOTO: Dreamstime

Ce va face Florin Călinescu dacă ajunge președintele României?

Recent, Florin Călinescu a anunțat personal că intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din acest an.

A spus și care sunt domeniile în care ar lua primele măsuri. Ar acorda o atenție deosebită agriculturii, pe care ar stabili-o ca domeniu strategic, alături de turism. În prima zi în funcția de președinte al României, ar declara aceste sectoare ca fiind prioritare.

În fiecare ședință de Consiliu Suprem de Apărare a Țării (CSAT), ar iniția discuții pe teme precum: producția de mazăre, creșterea porcilor, producția de lapte și alte alimente. Din punctul lui de vedere, este inacceptabil să nu se arate interes față de acest sector timp de 34 de ani.

A criticat deciziile guvernelor în ceea ce privește salariile bugetarilor. Potrivit lui, Executivul stabilește salariul minim și alte aspecte ale economiei de piață. Este nemulțumit față de modul în care guvernele gestionează bugetul statului.

„În România aș începe cu agricultură. În prima zi (a mandatului prezidențial), am să declar agricultura și turismul domenii strategice și fiecare ședință de CSAT o încep cu mazărea, cu purceii, cu laptele, cu tot ceea ce omul român consumă”, a zis vedeta.