Florin Călinescu a intervenit în scandalul aurului României. În fapt, este vorba de propunerea pe care Liviu Dragnea alături de Șerban Nicolae o au în vizor și prin care vor să oblige BNR să aducă aproape tot aurul ţării în România, cu excepţia a 5% din rezerva de aur.

“Pentru ca nu sunt bani, livulica s-a gandit sa jefuiasca si rezerva de aur a ȚĂRII. 
Cred ca este, in clar, un atac la siguranta nationala. CSAT ul ar trebui sa ia masuri”, a comentat Călinescu. 
Postarea lui Călinescu pe pagina sa de socializare a stârnit un val de comentarii. Majoritatea internauților a fost în asentimentul vedetei de la PRO TV. “Păi da vrea să recupereze tezaurul româniei dar să-i spună cineva că tezaurul sunt miile de romani plecați, pe ei să îi recupereze!”, a comentat o persoană, în timp ce o alta a fost de părere că “IPSD se pregateste sa introduca dictatura. Si atunci are nevoie de aur in tara, sa nu ne mai poata nimeni si nimic salva!!”. 
Miercuri seara, imediat cum s-a auzit de inițiativa lui Dragnea și Nicolae, BNR a avut o reacție prin vocea lui Daniel Dăianu. „Aurul României trebuie să fie cât mai bine protejat. Rezervele României sunt plasate astfel încât ele să fie protejate şi ca valoare, şi fizic. Viaţa unei ţări poate cunoaşte şi momente mult mai dramatice decât cele pe care ni le imaginăm după 3 decade de tranziţie într-o Europă care nu a cunoscut un război mare european. Trăim vremuri care nu devin mai benigne, dimpotrivă, mai periculoase. Poţi să faci cu aurul operaţiuni mai mult sau mai puţin riscante, punctul meu de vedere e că e mai bine să nu faci operaţiuni. Eu cred că important pentru România e să facem plasamente acolo unde avem certitudinea, pe baza unei analize geopolitice, că sunt protejate mai bine”, a spus Dăianu pentru Digi24.