Proaspăt intrat în politică, Florin Călinescu și-a prezentat sâmbătă, într-o emisiune televizată, intențiile pe termen scurt, inclusiv strategia pe care o va adopta partidul din care face parte la alegeri.

”Nu vom face alianță la alegeri, să vedem unde stăm. La prezidențiale o să ne declarăm simpatia pentru cel mai onest candidat. Ar fi o trufie imbecilă din partea mea să candidez eu”, a declarat el.

În plus, Călinescu a spus și care ar fi condițiile care l-ar determina să se aventureze într-o cursă electorală pentru funcția supremă în stat:

”Aș vrea să terminăm subiectul prezidențiale într-un fel anume: Dacă în acest timp foarte scurt, extrem de scurt se întâmplă ceva miraculos și un milion de români spun ”Nene, dacă nu te bagi îți rupem picioarele”… ar fi singura posibilitate în care să mă înscriu în această toamnă în cursa prezidențială. Ceea ce nu cred că se va întâmpla, pentru că nu cred, în ciuda tuturor aparențelor, față de detractorii mei sunt om lucid și cu bun simț.

Dacă un milion de români, prin diverse mijloace spun ”Marș acolo!”, atunci mă bag. De asta mă bag, să fiu sluga unei părți a României, pentru că n-o să-i conving pe toți, nu sunt un om care trăiesc din iluzii”, a declarat Călinescu, la Digi 24.