Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a executat silit circa 16 ha de teren ce aparţin Pieţei de Gros Bucureşti din cartierul Berceni şi săptămâna viitoare scoate la vânzare loturile, la un preţ de pornire de circa 23,5 euro/mp.

Terenurile, ce vor fi scoase la licitaţie în data de 21 decembrie, sunt împărţite în 18 loturi ce totalizează 159.132 mp, iar preţul de pornire este de 16.106.852 lei, fără TVA (3,74 mil. euro). Două loturi a câte 20.000 mp fiecare sunt cele mai scumpe parcele, fiind scoase la licitaţie la un preţ minim de 2.097.650 lei, fără TVA.

„În acea zonă, preţul e într-adevar în jurul a 23 de euro/mp, însă nu cred că se va găsi cineva interesat să cumpere terenuri în această perioadă“, a declarat pentru capital.ro Daniel Miţarcu, managing director al agenţiei imobiliare Reavia.

Piaţa terenurilor trece printr-un blocaj total încă de la începutul acestui an. Dacă în anii trecuţi se înregistrau tranzacţii cu terenuri ce depăşeau sute de milioane de euro, anul acesta nu s-a realizat nici o tranzacţie notabilă pe acest segment de piaţă.