Pe locul doi, la mare distanță ca pondere, cu un total de 16% din piață, se află domeniul Finanțe, Bănci și Asigurări.

Datele consultantului arată că, 38% din spațiile de birouri din București aflate în lucru și planificate a se da în folosință în 2018 sunt deja pre-închiriate de anul trecut. Și în primele două luni din 2018 domeniul IT&C domină cererea de spații de birouri din București.

„La începutul acestui an, majoritatea companiilor care își caută un sediu nou provine din sectorul IT&C. 89% din suprafața totală a spațiilor de birouri intermediate de ESOP în primele două luni, unde se vor muta noi angajați a fost rezervată de companii IT&C. Estimăm ca acest trend se va păstra, astfel încât trei din cinci firme aflate în căutare de sedii noi care vor semna contracte de închiriere în următoarele șase luni vor fi din aceleași domenii IT&C, cercetare-dezvoltare, BPO, shared services, call-center sau domeniul financiar-bancar, în București și în principalele centre universitare din țară”, a declarat Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

Cele mai multe contracte noi de birouri (închiriere, pre-închiriere și extindere) s-au înregistrat cu spații de birouri din zona centru-nord a Bucureștiului, cu un total de  135.168 mp, urmată pe locul doi de zona centru-vest cu un total de 49.361 mp și pe locul trei zona centru-sud cu 23.373 mp.

În 2018, zona centru-vest va avea o mai mare pondere în totalul spațiilor închiriate, în condițiile în care 56% din proiectele cu finalizare în 2018 sunt concentrate în acest perimetru, potrivit brokerului.