Firmele care dezvoltă investiţii în România între cinci şi zece milioane  euro şi creează minimum 50 de locuri de muncă vor beneficia de ajutoare de stat de până la jumătatea banilor investiţi.

Guvernul a coborât plafoanele condiţiilor de acordare a ajutoarelor de stat pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

“Actul normativ vizează modificarea plafoanelor de la care firmele care investesc şi creează locuri de muncă în România pot beneficia de ajutor de stat. Astfel, firmele care dezvoltă investiţii în România între cinci şi zece milioane euro şi creează minimum 50 de locuri de muncă beneficiază de compensarea cu până la jumătate din valoarea investiţiei.

Aceasta înseamnă că, dacă ai făcut o investiţie de 50 milioane euro, statul poate să te susţină cu o compensare de până la 25 milioane euro. Am coborât plafoanele, pentru că înainte plafonul era de 30 milioane euro investiţie, minim 300 de locuri create sau 10-20 milioane euro, cu 100 de locuri de muncă create”, a spus premierul Emil Boc la finalul şedinţei de Guvern de miercuri.

Pentru anul 2010, Guvernul mai are la dispoziţie 65 milioane euro, pentru firme care generează afaceri în România şi creează locuri de muncă. Banii sunt acordaţi prin Ministerul Finanţelor.