„Inca un santier inchis! Inca o lucrare finalizata! Am finalizat repararea si infrumusetarea cladirii din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 30. Inca o fațadă care strălucește!

În doar o lună, colegii mei de la Administrația si Compania Consolidări au reușit să finalizeze lucrările. Pereții murdari, scorojiți, cu pete de rugină sau plini de reclame sunt istorie.

Clădirea, veche de 120 de ani, nu mai este acum o pată cenusie în centrul Capitalei”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Consolidarea clădirilor cu risc seismic

Potrivit celor scrise de Primarul General al Capitalei, există șantiere deschise și în alte patru locații: Calea Victoriei nr. 101, Calea Victoriei nr. 100, Calea Victoriei nr. 126, Calea Victoriei nr. 22-24.

„Ne pregătim să punem schelă și pe blocul din Calea Victoriei nr. 1-5, la intersecția cu Splaiul Independenței.

În mai puțin de un an, au fost refăcute fațadele a zece imobile, unele dintre ele monument-istoric.

In doar doi ani de la infiintare, compania si administratia pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic au consolidat 12 cladiri cu bulina, 20 de fatade si au pus in siguranta 200 de imobile.

Spre deosebire de anii anteriori, cand nu a existat o astfel de preocupare. In 25 de ani, au fost consolidate doar 20 de cladiri. Nici macar unul pe an!”, a conchis aceasta.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea