Totodată, primarul general al Capitalei consideră că este vorba despre „o răzbunare”, iar acest lucru nu ajută cu nimic în rezolvarea crizei cauzate de coronavirus sau inventarea unui vaccin.

„Prin razbunare nu se va inventa vaccinul anti-covid! Si nici nu se va limita raspandirea virusului. Intr-o vreme in care toti specialistii trebuie sa fie ascultati si sustinuti (nu avem asa multi!), ne rafuim cu ei si ii ducem in malaxorul politic.

Suntem normali (la cap)? Nu putem ingropa securea razboiului politic dement macar cat sufera toata tara, toata planeta?”, a scris Gabriela Firea pe pagina personală de facebook.

„Cu ce a greșit?”

Firea a amintit că a fost o „minciună confecționată” ideea despre carantinarea persoanelor de peste 65 de ani și nu înțelege care este de fapt greșeala făcută de Streinu Cercel.

Primarul Capitalei mai amintește și despre testarea cetățenilor, un proiect care este aplicat deja în toate țările.

„Si, in fond, cu ce a gresit? S-a dovedit a fi o minciuna confectionata cea despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani la hotel. Documentul din februarie se referea la seniorii care nu au familie si prieteni care sa-i aprovizioneze cu medicamente si alimente.

Iar in privinta proiectului privind testarea pe scara larga a ceratenilor, unde e vina? Toate tarile aplica, deja, astfel de solutii medicale. Sunt utile, necesare, chiar vitale. As fi iesit in apararea oricarui medic nedreptatit. Sunt curioasa cati vor reactiona la aceasta situatie fara nicio logica”, a adăugat Firea.