Fostul primar al Bucureștiului, Gabriela Firea, a lansat recent o serie de acuzații dure la adresa lui Nicușor Dan după ce acesta a anunțat că preluarea mandatului o să mai dureze.

Atacul Gabrielei Firea

„Acuzațiile formulate azi de Nicușor Dan, că nu își poate prelua mandatul de primar general, din cauza unor contestații în instanță sunt de o ipocrizie incredibilă, având în vedere renumele de “procesoman” si „contestatar de serviciu” pe care le-a dobândit în urma nenumăratelor atacuri în justiție prin care a blocat mii de proiecte ale administrației bucureștene. În loc să se plângă de faptul că e contestat în instanță, exact așa cum i-a contestat el pe alții ani de zile, Nicușor Dan ar trebui să își rezolve starea de incompatibilitate și de duplicitate, în dubla calitate pe care o are acum, în procesele pe care le-a intentat Primăriei Municipiului București.

Ar trebui să înțeleagă un lucru simplu: nu poți sā și acuzi, și sā si aperi Primăria Capitalei în același proces! În ceea ce privește afirmațiile sale despre ce s-a făcut în ultimii ani pentru reabilitarea sistemului de termoficare din București, Nicușor Dan își începe mandatul cu o mare minciună. A câta? Dacă ar ști sā analizeze corect documentele Primăriei, ar constata că în ultimii 4 ani, în Capitală s-au schimbat aproximativ 270 de Km din rețeaua de termoficare, adică echivalentul distanței dintre București și Sibiu – în orice caz cu mult mai mult decât cei 680 de metri la care s-a referit în declarația sa și care reprezentau, de fapt, un singur segment de rețea, la care s-a lucrat doar într-unul dintre șantierele de reabilitare a rețelei de termoficare.

Cifra citată de Nicușor Dan provine dintr-o raportare din Planului Integrat de Calitate a Aerului (PICA), însă neînțelegând exact semnificația acelui document, s-a pripit să tragă concluzia că doar atât s-ar făcut în ultimii 4 ani. În realitate, se poate proba cu documente că, în ultimii 4 ani, în rețeaua de termoficare a Capitalei, s-a înlocuit cea mai mare cantitate de țeavă din ultimele 3 decenii.
Astfel de afirmații de amator nu fac decât să demaște incompetența și vădita dificultate a lui Nicușor Dan de a înțelege cum funcționează administrația Bucureștiului.

În ceea ce privește stocurile pentru intervențiile în caz de avarie, precizez că, în prezent, Termoenergetica dispune de toate materialele necesare. Înainte de a se lansa în alte afirmații hazardate, Nicușor Dan ar face bine să vadă care era situația cu 4 ani în urmă, când RADET-ul nu mai avea de 9 luni de zile contract pentru furnizarea țevilor necesare, iar personalul era mult subdimensionat.

În prezent, Termoenergetica are stocurile la zi, iar în ultimii 4 ani a fost pentru prima dată când s-a suplimentat numărul de angajați la RADET, în special în zona de intervenții în situații de avarie.
Domnule Nicușor Dan, informați-vă mai bine înainte de a-i critica pe alții! Puneti mâna pe carte si pe treabā! #MinciunaArePicioareScurte”, a transmis Gabriela Firea pe Facebook.