Joi dimineaţă, primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a susţinut o conferinţă de presă în faţa sediului Primăriei Generale în care a vorbit despre motivele pentru care nu îşi poate prelua deocamdată mandatul, la patru săptămâni după alegeri. Nicuşor Dan acuză o atitudine iresponsabilă a Partidului Social Democrat.

“Suntem la patru săptămâni după alegeri. La București, la Primăria Generală, o să mai așteptăm cel puțin o săptămână, din cauza atitudinii iresponsabile a PSD-ului. Vorbim de 52 de cereri de cereri de apel pe care le-au făcut consilieri PSD și apropiați ai PSD-ului la hotărârea tribunalului prin care mi-a fost validată candidatura.

52 de cereri de apel care vor fi discutate luni de către Curtea de Apel București. Sunt motive ridicole. Se vorbește de fraudă electorală în același stil conspiraționist cu care PSD ne-a obișnuit. Cererile sunt copy-paste, se reiau inclusiv greșelile de ortografie de la una la cealaltă”, a declarat primarul ales al Capitalei.

“Promit bucureștenilor că o să mă uit cu mare atenție la toate actele semnate în această perioadă”

Nicuşor Dan insistă că trebuie să se încheie tot acest scandal şi să se treacă la rezolvarea problemelor reale din Bucureşti. El spune că de vină pentru aceste tergiversări este “caracatiţa de interese” din interiorul Primăriei, care încearcă acum, pe ultima sută de metri, să-şi ascundă faptele din timpul mandatului Gabrielei Firea.

“Alegerile au fost acum 4 săptămâni, s-au terminat, haideți să începem o nouă administrație și rezolvarea problemelor bucureștenilor. Dincolo de asta, mai sunt două chestiuni importante. Am vorbit în campania electorală de o caracatiță de interese din Primăria Capitalei.

Ăsta este motivul pentru care se tergiversează, pentru ca oamenii ăștia, pe de o parte, să acopere lucruri pe care le-au făcut în timpul mandatului și, pe de altă parte, pe ultima sută de metri să emită niște acte prin care să-și regularizeze anumite lucruri pe care le-au făcut. Promit bucureștenilor că o să mă uit cu mare atenție la toate actele semnate în această perioadă”, a precizat Nicuşor Dan.

Gabriela Firea, “un primar care a abandonat în plină criză sanitară”

Primarul ales al Capitalei i-a mai îndemnat pe bucureştenii care au în continuare probleme cu apa caldă să se adreseze Gabrielei Firea, cea care este în continuare primarul în funcţie. Nicuşor Dan a caracterizat-o pe Firea drept “un primar care și-a abandonat mandatul, și-a abandonat obligațiile legale”.

“În ultimele patru săptămâni primarul Bucureștiului a fost Gabriela Firea. Astăzi, primarul Bucureștiului este Gabriela Firea și săptămâna viitoare primarul Bucureștiului este tot Gabriela Firea. Deci dacă cineva are o problemă cu apa caldă trebuie să-l întrebe pe primarul în funcție Gabriela Firea și nu pe mine.

Este un primar care și-a abandonat mandatul, și-a abandonat obligațiile legale. Este un primar care a abandonat în plină criză sanitară toate preocupările pe care le avea în ceea ce privește coronavirusul și asta este o chestiune foarte gravă”, a mai declarat, joi, Nicuşor Dan.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin