Gabriela Firea a postat, vineri seara, mai multe mesaje pe Facebook prin care sugerează că parcursul politic al lui Dragnea este la final.

„Vine decontul” și „Ulciorul nu merge des la apă”, sunt două mesaje postate de Firea, cu mult subînțeles, atrăgând atenția că știe mai multe lucruri decât vrea să spună.    

„Nici celui bolnav nu-i folosește un pat de aur, nici celui fără minte un noroc deosebit”, stă scris în imaginea primarului, care vine în contextul în care în care duminică a fost anunţat un protest (n.r. – lega de Ordonanţa de urgenta pe Legile Justiţiei) în Piaţa Victoriei, intitulat „Abrogati şi apoi plecaţi!” şi programat pentru ora 18:00.

Postarea Gabrielei Firea pe pagina de Facebook:

 

 

Liviu Dragnea a susținut, vineri seară, un discurs la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni organizat în Madrid. În cadrul discursului, liderul PSD a vorbit despre majorarea salariilor și pensiilor. Dragnea a declarat că „ până în 2020, nicio pensie nu va fi mai mică decât dublul de la începutul mandatului din 2017″.

„Suntem după 15 ani de dominație a dreptei care a distrus multe valori, multe speranțe, multe destine. A distrus încrederea în proiectul european și știm bine că dreapta, oriunde în Europa, face orice să ne blocheze. Cred în proiectul european, dar trebuie cu curaj și tărie să le spunem oamenilor modul în care dreapta europeană a distrus Europa, folosind instrumentul politicii de austeritate, manipularea și uneori, cum este cazul și în România, folosind instituțiile de forță ale statului.
Grație Guvernului nostru, care a depus toate eforturile pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi, salariul minim a crescut în doi ani cu peste 50%, pensiile au crescut și vor crește în fiecare an, în așa fel încât, în 2020, nicio pensie nu va fi mai mică decât dublul de la începutul mandatului din 2017.

În condițiile în care am redus și taxele, impozitul pe venit și taxele pentru mediul de afaceri. Cei de dreapta ne-au zis mereu că așa ceva nu se poate, că nu trebuie să mărim pensiile, salariile, pentru că nu sunt bani. Noi am arătat că un Guvern social-democrat poate micșora taxele, poate crește salariile, poate crește pensiile, poate reda speranța pentru tineri. Nu a fost ușor și nu va fi. Miza alegerilor pentru Parlamentul European este uriașă”, a spus Liviu Dragnea.