Într-o postare pe pagina de facebook, publicată la scurt timp după întâlnirea cu liderii Sindicatului Sanitas, la care a participat şi Alexandru Rafila, Gabriela Firea anunţă că social-democraţii vor utiliza „toate mijloacele legale” pentru a determina guvernul să îşi respecte promisiunile în privinţa cadrelor medicale.

Totodată, fostul primar general al Capitalei, actual candidat PSD pentru Senat, susţine că doar 30% din cadrele medicale au primit sporurile promise.

„Grija pentru pacienți, fie că sunt Covid sau suferă de alte afecțiuni – cronice sau acute -, protecția corespunzătoare a pacienților și a cadrelor medicale pentru a nu se infecta, testarea periodică, asigurarea condițiilor decente de muncă pentru a-i putea vindeca pe bolnavi, un procent corespunzător din PIB pentru sănătate – au fost principalele teme ale întâlnirii cu liderii Sindicatului Sanitas, la care a participat Profesorul Alexandru Rafila.

Mai mult, am stabilit să uzăm de toate căile legale prin care să determinăm guvernul să se țină de cuvânt: până acum, doar 30% din cadrele medicale au primit sporul pentru efortul și riscul suplimentar în lupta cu Sars-Cov2”, a scirs Firea pe facebook.

Au fost amânați ”cu dispreț”

În același timp, fostul primar al Capitalei a mai subliniat faptul că alți medici și asistenți au fost ”amânați cu dispreț” atât de premierul Ludovic Orban, cât și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. 

”Ceilalți medici și asistenți sunt amânați cu dispreț de catre Orban și Tătaru.

Fostul secretar de stat, Rodica Nassar și colegii noștri parlamentari: Oana Florea, Daniel Zamfir, Florin Manole au garantat și ei susținere pentru pacienți și cadrele medicale, în comisiile de specialitate în care activează”, a mai scris Gabriela Firea pe Facebook.