Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, în prezent candidat din partea PSD la Senat, a lansat marți o serie de acuze extrem de grave la adresa Guvernului liberal.

Astfel, Firea spune că Executivul Orban efectiv își bate joc de populația din România, refuzând pur și simplu să discute despre măsurile pe care le adoptă și lansând acuze penibile în spațiul public la adresa contestatarilor, doar pentru a-și justifica incompetența.

Firea mai spune că Guvernul Orban deține în prezent toate pârghiile, toate bugetele, toate instituțiile, dar refuză să își asume orice fel de responsabilitate, ca semn clar că nu îi pasă de oameni.

”Orban, Cîțu, Anisie, Tătaru sunt perfecți”

”Rușii, chinezii, conspiraționiștii, negaționiștii sunt de vină pentru tot și nu incompetența guvernului. Orban, Cîțu, Anisie, Tătaru sunt perfecți. Dacă îi întrebi pe peneliștii de la guvernare de ce nu testează extins, pentru a preîntâmpina răspândirea comunitară, îți închid gura că “ești cu rușii”!

Dacă oamenii cer socoteală pentru împrumuturile pe bandă rulantă, împovărătoare, ei scot cealaltă replică : “sunteți cu chinezii” ! Dacă cineva îndrăzneste să pomenească despre afacerile cu materiale sanitare din starea de urgență, primește automat eticheta de “conspiraționist”.

Și mai grav , dacă întrebi vreun om de-al lui Orban cu ce sunt mai periculoase piețele decât magazinele, ți se lipește eticheta de “negaționist al virusului”, “un om de nimic”.”, a scris Gabriela Firea marți pe Facebook.

”Degeaba dau ei vina pe ruși”

”Asta este definiția bătăii de joc la adresa populației. Un guvern care nu-și recunoaște propriile erori, nu învață din acestea, nu le îndreaptă este un guvern anti-național.

Un guvern căruia nu-i pasă de oameni.

Degeaba dau ei vina pe ruși, chinezi, conspiraționiști, negaționiști, trumpiști, gaura din stratul de ozon etc, vina este doar la ei, pentru că au toate pârghiile, toate bugetele, toate instituțiile.

Toată puterea!

Fuga de răspundere este foarte rușinoasă pentru ei și periculoasă pentru toți românii.”, arată Firea.