Gabriela Firea susține că Guvernul PNL nu găsește niciodată bani de pensii și de alocații pentru copii. Totodată, fostul primar al Capitalei îi acuză pe guvernanți ca plănuiesc să majoreze taxele și impozitele, dacă vor rămâne la putere.

„Noi știm chiar de la oamenii apropiați lor, și anume că, în cazul în care vor rămâne la Guvernare, intenționează să crească taxele și impozitele.” a spus Firea, în direct, la Antena3.

În același timp Firea se întreabă de ce un pensionar din România nu poatea avea pensia majorată și de ce un copil nu poate primi o alocație mai mare din partea statului. De asemenea, ea a menționat faptul că Guvernul condus de Ludovic Orban a tăiat aproape 30% ”din dreptul pensionarului din România”.

„De ce nu se găsesc niciodată bani pentru români, pentru cetățeni? De ce se spune de fiecare dată, din partea lor, că alocațiile, pensile, reprezintă pomeni? După o viață de muncă, eu cred că nu poți să spui despre un pensionar din România că așteaptă o pomană. De asemenea, dreptul copilului de a primi o alocație din partea statului, nu cred că această suma poate fi trecută la pomeni.

S-au dat 14%, s-au tăiat 26%

Actualul Guvern a tăiat 26% din dreptul pensionarului din România de a i se majora, conform legii, pensia. S-au dat 14%, s-au tăiat 26%.” a mai spus fostul Primar al Capitalei.

Gabriela Firea a mai vorbit și despre vestea dată de Marcel Ciolacu care a anunțat că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială. Ea susține că este o decizie corectă, deoarece fiecare persoană trebuie să primească cât merită.

„Mi se pare foarte corect principiul: cât contribui atât primești”, a mai spus fostul primar al Capitalei.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea