Primăria a predat asocierii Straco Grup – Tracon – Primacons Group amplasamentul pentru lucrările de execuție destinate supralărgirii de la două la patru benzi a șoselei Fabrica de Glucoză.

„Începe etapa de execuție a unui proiect important pentru bucureștenii care tranzitează zona de Nord a Capitalei, un proiect care, odată finalizat, va contribui la fluidizarea traficului. Proiectul a stagnat multă vreme, însă am reușit deblocarea lui anul trecut, când a avut loc semnarea contractului. E o investiție la care se va lucra în ritm alert, pentru a reduce la maximum termenul de finalizare“, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Lucrările încep imediat după ce se termină demolările necesare eliberării terenului, care au un termen estimat de finalizare de trei săptămâni. Termenul de execuție este de 15 luni, însă este discutată cu executantul posibilitatea reducerii acestui termen la 12 luni. Costul actualizat al lucrărilor se ridică la circa 47 milioane lei fără TVA.

Concret, lucrările care vor fi executate în cadrul acestui contract sunt: lărgirea la 4 benzi a 1,8 km de stradă, câte 2 benzi pe sens de câte 3,5 m, realizarea trotuarelor cu o lățime de 4,5 m; reconfigurarea intersecțiilor pe care șoseaua Fabrica de Glucoză le traversează și racordarea la viitoarea intersecție cu sens giratoriu a Autostrăzii A3 București-Ploiești-Brașov; asigurarea scurgerii apelor pluviale prin realizarea unei canalizări pluviale precum și prin repoziționarea gurilor de scurgere existente; reamenajarea spațiilor verzi; modernizarea iluminatului stradal. Proiectul prevede și amenajarea de parcări și semaforizare pe anumite segmente.

Contractul de proiectare și execuție a fost semnat anul trecut, după o perioadă de soluționare a situațiilor legate de exproprieri și de contestații. Au urmat unele modificări ale proiectului inițial, generate de faptul că în tot acest timp s-a construit foarte mult în zonă și s-au schimbat anumite normative în domeniu. Au fost redimensionate rețelele de apă, canal și iluminat public, iar listele de cantități, actualizate la noii parametri.