Ministerul Finanţelor Publice – MFP a atras, vineri, 75 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 702,3 milioane de lei, la o dobândă de 4,02% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 79 de luni, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României – BNR.

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 75 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în sumă de 375 milioane de lei.

MFP a planificat, în octombrie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,995 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,3 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 495 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele sunt identice cu cele care au fost programate pentru luna septembrie şi vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.