Ultimul episod al sezonului a suferit, ca toate celelalte, de epidemia hackerilor care au atacat serverele HBO. Grupul de hackeri Mr. Smith, responsabil de furtul a circa 1,5TB de date de la HBO, a lansat ceea ce numește al șaselea val de leaks. Ultima colecție ar fi cu ce se întâmplă la finalul sezonului 7 din Game of Thrones, potrivit Playtech.ro.

Acest ultim episod transmite sentimentul că lucrurile s-au grăbit prea mult, în detrimentul spectacolului, la fel ca episoadele precedente, scrie Forbes.

Forbes a examinat pe scurt fiecare dintre revelațiile și evenimentele episodului care tocmai au apărut.

-Jon a fost confirmat, ca Aegon Targaryen, moștenitor de drept al Tronului de Fier.

-Zidul se prăbușește pentru că Night King îl topise cu flacără albastră. Armata morților merge în sfârșit spre sud.

-Copiii Stark se jucau tot timpul cu Littlefinger, iar Arya i-a terminat cu propriul pumnal.

– Cersei și-a trădat aproape imediat noii “aliați”, alegând să-i lase să lupte singuri.

Cea mai importantă şcenă din acest ultim episod este de departe cea în care Jon este confirmat ca moştenitor al Tronului de Fier.

Bran i-a spus lui Sam ca Jon trebuie sa știe adevarul despre el. El nu este fiul lui NED Stark, este fiul bastard al lui Rhaegar Targaryen şi Lyanna Stark. Dar Sam l-a ajutat pe moștenitor spunându-i ca părinții lui Jon s-au căsătorit in secret după ce Rhaegar și-a anulat prima căsătorie. Asta înseamnă ca Jon nu este deloc de gheata sau de foc, ci este moștenitorul legal al tronului de fier.

Numele adevărat al lui Jon este Aegon Targaryen. Este numit dupa primul rege Targaryen, Aegon Cuceritorul. Rhaegar avea de asemenea un fiu mai mare cu Elia Martell numit Aegon.

Premiera sezonului șapte a intrat în istorie ca fiind cel mai urmărit episod din Game of Thrones din toate timpurile. Legal, tot în SUA, valorii de 10,1 milioane se mai adaugă alte 6 milioane de vizualizări generate de abonații la servicii precum HBO Now sau HBO Go. Primul episod din Game of Thrones difuzat la TV în aprilie 2011 a avut o audiență de 2,22 milioane.