Andrei Caramitru a postat recent un mesaj pe Facebook în care spune că este revoltat de decizia BOR de a face propagandă PSD, dar și anti-rezist chiar în biserică. Într-un mesaj postat pe internet, Andrei Caramitru spune că partidul aflat la guvernare a început să fie înjurat și prin satele în care merg în campania electorală.

„Un reportaj excepțional, ca de obicei, de la Recorder. Am și eu două întrebări:

– cum e posibil ca un înalt prelat al BOR să facă propaganda PSD și anti-rezist, pe față, in biserica? Asta e linia oficială? Ce bine ar fi sa mai vorbească și de porunca aia de demult “să nu furi”… Și ce bine ar fi dacă ar mai asculta și de baza bisericii, preoții aia cu har, care sunt oripilați de ce se întâmpla în țară și de ce se întâmpla sus in ierarhia bisericii…

– cum e măi PSD-istilor – când va înjura oamenii din sate, deschis și asumat, chiar la miting-urile voastre? Voi nu vă dați seama că sunteți pe ducă????? Că s-a terminat bâlciul și trebuie sa fugiți, să scăpați cât mai repede?”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Reacția lui Andrei Caramitru vine în urma reportajului realizat de jurnaliștii de la Recorder despre vizita premierului și a altor miniștri în comuna Nucet, din județul Dâmbovița unde au slujba de Izvorul Tămăduirii, oficiată de mitropolitul Târgoviștei.

Dan Barna, președintele USR, a anunțat recent că a renunțat la serviciile de consilier ale lui Andrei Caramitru, fiul lui Ion Caramitru. Andrei Caramitru s-a remarcat prin poziții extrem de radicale, contestate inclusiv la nivelul partidului. În opinia fostului consilier, mii de oameni din România ar trebui  băgați la pușcărie, lăsați să moară de foame sau expluzți pe criterii politice.

Într-o postare pe forumul intern de discuții al USR, obținută de HotNews, Dan Barna scrie că ” aAm aflat și eu din presă de opiniile sale, prea des”, iar „Andrei nu are nevoie de o titulară de consilier al meu pentru a conta”.

„Odată terminată partea economică din program, Andrei rămâne un comunicator pe propriile picioare. De aceea, am decis amândoi că e mai bine să încetăm relația președinte – consilier”, a scris șeful USR.