Bianca Andreescu a început meciul foarte bine, chiar cu un break, reușind să-și destabilizeze adversara încă de la primele lovituri. Aceasta s-a impus în primul set cu 6-3, cu o Serena Williams de nerecunoscut. Fostul număr 1 mondial a greșit enorm și nu și-a revenit nici în setul al doilea, când a continuat să cedeze puncte cu ușurință.

Bianca Andreescu avea 5-1 în setul 2 și a servit pentru meci, dar Serena a întors scorul și a câștigat două game-uri consecutiv, reducând din diferență. Susținătorii Serenei, printre care și Meghan Markle, ducesa de Sussex au sperat într-o revenire a celei mai valoroase jucătoare de tenis din toate timpurile. Era 5-3, iar Bianca servea din nou pentru meci.

Tensiunea momentului și-a spus cuvântul și jucătoarea din Canada, care a început tenisul la Pitești a mai pierdut o dată pe propriul serviciu, iar Serena Williams urma să servească pentru a egala scorul. De la 5-1, scorul ajunsese la 5-4 și imediat s-a făcut și 5-5, după ce Serena a jucat singură în game. Ași și duble greșeli, care au avut un final fericit pentru ea.

Vădit marcată de stresul ultimelor puncte, Bianca a reușit în cele din urmă să se impună pe propriul serviciu și scorul a devenit 6-5, pentru ea. Serena nu a mai reușit să egaleze și meciul s-a terminat 6-3, 7-5 pentru Bianca Andreescu.

La 19 ani, tenismena din Canada ajunge pe locul 5 mondial, depășind-o pe Simona Halep și câștigă primul turneu de grand slam din carieră. Părinții ei, Maria și Nicu au plecat din România înainte ca Bianca să se nască. Apoi au revenit acasă, pentru ca într-un final să revină în Canada.

Serena a pierdut cea de-a patra finală consecutivă de grand slam, în minimum de seturi.