Într-un comunicat de presă, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) prezintă ultimele detalii din ancheta de la Caracal. Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară, au procedat, luni şi marţi, la reconstituirea faptelor pe care le-ar fi săvârşit Gheorghe Dincă. În plus, au continuat audierile de martori la sediul Poliţiei Municipale Caracal şi s-a formulat o formulat propunere de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestului preventiv față de Gheorghe Dincă.

În continuare va prezentăm comunicatul integral publicat de DIICOT:

„În zilele de 16 şi 17.09.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară delegați în cauză, pe baza materialului probator administrat până în prezent, au procedat la reconstituirea parțială a activităților ce reprezintă elementul material al infracțiunilor cercetate în cauza denumită generic “Caracal”.

Activitățile întreprinse au vizat indicarea de către inculpatul Dincă Gheorghe a principalelor momente sub aspectul racolării, răpirii, adăpostirii, violării și uciderii celor două victime, precum și modalitatea și mijloacele comiterii infracțiunii de profanare de cadavre, în raport de aceleași două victime.

În paralel cu aceste activități au fost efectuate audieri de martori la sediul Poliției Municipiului Caracal și s-a formulat propunere de prelungire a măsurii arestului preventiv față de inculpatul Dincă Gheorghe, pentru o perioadă de 30 de zile, către Tribunalul Olt.”