Filmul de pe Netflix care sparge topurile în România

Un anumit film de pe Netflix a câștigat interesul și simpatia tuturor, atât în România, cât și în afara granițelor. Filmul se numește „The Wonder” și este bazat pe un roman al autoarei Emma Donoghue. Romanul a fost publicat în 2016.

Desfășurându-se în Irlanda, într-un mic sat, în anul 1862, acțiunea are în centrul ei o asistentă medicală. Ea sosește aici pentru a investiga un caz uluitor: o fetiță care nu mâncase de patru luni. Povestea urmărește familia și întregul sat. Toți susțin că este vorba despre un miracol și că fetița este salvată de intervenția divină.

Cu toate că familia și satul considerau evenimentul un miracol, asistenta nu credea acest lucru. Ea a simțit nevoia să descopere cum a reușit fetița să supraviețuiască fără hrană timp de patru luni. Astfel, femeia a luat decizia de a se muta în casa fetiței pentru a avea grijă de copilă și a investiga mai profund această situație neobișnuită.

Asistenta Lib Wright este interpretată de actrița Florence Pugh

Lib Wright, asistenta din film, nu este deloc bine primită de către familia în cauză. Mulți dintre membrii comunității o percep ca pe o necredincioasă care îndoieste validitatea unui miracol atât de evident în ochii lor. Această perspectivă adaugă un element tensionat și conflictual în relația dintre Lib și familia care susține că fetița a fost salvată prin intervenția divină.

„Mi s-a părut deosebit de interesantă Lib, pentru că este o asistentă Nightingale, iar asistentele Nightingale în acea perioadă erau văzute ca niște îngeri. (…) Erau văzute ca fiind cele mai pure persoane”, a declarat Florence Pugh despre rol.

Femeia observă cu îngrijorare că Anna, în vârstă de 11 ani, se află în pragul morții deoarece nu mănâncă. Cu toate acestea, atunci când transmite asta consiliului de bărbați care a angajat-o, nimeni nu pare să ia în serios avertismentul ei.

Filmul arată deci oamenilor prezentului modul în care erau percepute femeile în acea perioadă.

„Faptul că ea are toate aceste insigne, acest CV, și se duce într-un sat care a angajat-o și nu vor să audă ce are de spus este un alt semn minunat de la ceea ce însemna să fii femeie pe atunci”, spune Pugh.