Sabina Iosub, jurnalista Antena 3, a reușit să o convingă pe Daniela să-i acorde un scurt interviu telefonic, care miercuri seara a fost prezentat în emisiunea Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea.

Daniela Dincă a absolvit studii superioare și a ținut să sublinieze acest lucru, deși în România a fugit de la locul de muncă după ce a furat, iar în Italia a îngrijit bătrâni. Și totuși, în timpul convorbirii a fost mai mult incoerentă. A repetat de peste 20 de ori cuvintele „nu știu”, folosind un ton alert, panicat, semn că ascunde ceva. De ce minte Daniela Dincă? Unde minte? Întrebată dacă știe că tatăl său beneficiază de serviciile Cristinei Firică, avocat din oficiu și totodată nora celui despre care se spune că a fost partener de afaceri cu Gheorghe Dincă, aceasta a bâjbâit un răspuns ba că știe, ba că nu știe, semn clar că era la curent cu ceea ce se întâmplă și că știa cine și de ce îl reprezintă pe tatăl său acum.

Gigel Firică și monstrul din Caracal ar fi făcut trafic de minore în trecut, vânzându-le pentru servicii sexuale, conform unui martor ascuns care a oferit un interviu lui Mihai Gâdea. Chestionată despre acest aspect, Daniela a sărit imediat în apărarea tatălui său, semn că știe exact despre această afacere, în care probabil tangențial a fost și ea implicată. Surse au dezvăluit că pe terenul de vânătoare al concubinului său italian, care a murit subit, se desfășurau adesea orgii cu fete aduse special pentru clienți.

„Noi avem informații clare că în anul 2000, tatăl dvs, împreună cu alți oameni din Caracal și poliție racolau minore și vindeau serviciile sexuale ale acestor minore”, i-a spus Sabina Iosub.

„Nu știu ce să vă răspund pentru că eu nu am idee. El lucra într-un service”, l-a apărat fiica pe tată.

„Dacă dvs aveți, atunci au și anchetatorii. Eu am vorbit cu autoritățile, mie nu mi-au comunicat asta”, a replicat Daniela pe un ton mai liniștit, semn că se simte în siguranță, atât timp cât anchetatorii nu au dovezi.

Daniela Dincă spune că nu-l scuză DACĂ este adevărat că a făcut această faptă. Nu pare să creadă că tatăl ei este vinovat. Dar îi știa comportamentul violent pe care acum îl neagă deloc credibil la televizor. Încearcă permanent și cu disperaee să iasă din ecuație.

„Tatăl meu… eu ce-am spus este cât am fost eu copil. Tatăl meu nu a fost niciodată violent cât am fost eu copil. Hai să încercă să aflăm adevărul. Și noi vrem să aflăm. Niciunul nu e implicat în niciun trafic”, spunea ea.

Repetă tatăl MEU, semn că nu-i este rușine cu părintele ei. Îi aparține și nu-l reneagă.

„Mama și nici tata nu au lucrat nici în Bari și nici pe lângă Bari. Mama mea a lucrat cu carte de muncă într-un restaurant. Nu are nicio legătură. Un frate e cu mine la Arad și nu facem trafic. Lucrăm în agricultură”, se apără Daniela cu multe virgule în propoziții, scurte și alerte… cu cuvinte parcă aruncate pentru a le aduna interlocutorul într-o frază.

„Este tatăl persoană rea?”, întreabă Sabina Iosub

„Nu, nu, nu! Am fost foarte șocați să aflăm această faptă. Ca indicii, ar fi făcut. Hai să aflăm adevărul, că niciunul n-a dispărut undeva. Nici nu vreau să mă gândesc ce simt părinții ăia. Aștept să se termine ancheta să-l privesc și eu în ochi”, spune fiica din nou luând apărarea unui monstru. Pare că speră ca cineva să-i scoată tatăl din această BELEA, fără să ia în considerație prea mult că monstrul ce-i este părinte este un criminal obsedat sexual, extrem de crud și nemilos.

De ce apără Daniela un monstru? De ce nu-și reneagă tatăl? Cât de mult îi seamănă? De ce a murit concubinul ei subit? Cum de a devenit atât de bogată dintr-o îngrijitoare de bătrâne?

Daniela a furat 12.000 de lei de la omul care i-a dat o șansă și a angajat-o într-o farmacie veterinară. Patronul ei se purtase frumos cu ea, dar ea a fost capabilă să depășească barierele legale și morale. A făcut-o și mai târziu? Știe Daniela cine este ea cu adevărat?

„Nu stăm ascunși. Aș vrea să-l întreb dacă a făcut și dacă el s-a gândit vreo clipă la copiii ăia și la copiii lui”, a conchis fiica monstrului cu vocea tremurândă, semn că a izbucnit în lacrimi cam false.

„Probabil ar fi trebuit să vă uitați în ochii lui de mai multă vreme”, a încheiat Mihai Gâdea, deloc impresionat.

O analiză la primă audiție a tonalității și a limbajului arată că Daniela Dincă minte mult, acoperă multe și speră să nu fie găsite indicii care să ducă la ea. Nu a știut niciodată despre aceste crime, însă traficul de fete nu-i pare străin și nici violențele, cărora le găsește argumente în mintea ei. De ce? (…) De ce a fost sau este ea capabilă ar trebui să răspundă anchetatorii, care ar trebui să o monitorizeze cu atenție pentru tot restul vieții ei.

Și noi vrem să aflăm adevărul!