Mandatul lui Mihai Fifor ca interimar la Ministerul Afacerilor Interne încetează joi. Social-democratul a făcut un scurt istoric al realizărilor pe care le-a avut în scurtul timp petrecut în fruntea ministerului şi le-a mulţumit oamenilor deosebiţi şi bine pregătiţi cu care a colaborat.

Fifor nu a ratat însă ocazia de a-l critica pe preşedintele Iohannis, din cauza căruia, în plin proces de organizare a alegerilor, Ministerul de Interne rămâne fără şef. „Este o dovadă de dispreț pentru oameni și de cruntă indiferență pentru tragedia de la Caracal de care și-a amintit doar în declarațiile politice”, scrie Mihai Fifor pe Facebook.

„Astăzi încetează mandatul meu interimar la Ministerul Afacerilor Interne. Am încercat să-mi fac datoria în mod responsabil.

Am luat imediat măsuri pentru reformarea sistemului de siguranță a cetățeanului. Am colaborat excelent cu dl. Raed Arafat la elaborarea ordonanței de urgență 62/2019 prin care am îmbunătățit sistemul 112.

Am început procesul de reformare a funcțiilor de conducere din MAI. Atât cât mi-a stat în putință și cât mi-a permis legea, i-am sprijinit pe anchetatorii care investighează cazul de la Caracal.

Am lucrat în minister cu oameni deosebiți, bine pregătiți, cărora le mulțumesc pentru buna colaborare.

Din păcate, în plin proces de reformare a sistemului de siguranță a cetățeanului, în plin proces de organizare a alegerilor, MAI rămâne fără ministru.

Klaus Iohannis este în campanie și face tot ce poate să blocheze Guvernul, forțând peste măsură legile și Constituția. Este o dovadă de dispreț pentru oameni și de cruntă indiferență pentru tragedia de la Caracal de care și-a amintit doar în declarațiile politice. Oamenii au nevoie de un alt fel de președinte, iar în această toamnă ne vom lupta să dăm României șeful de stat pe care îl merită: muncitor, implicat și aproape de oameni.”, a scris Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.