Ministrul Agriculturii a spus, la Târgu-Jiu, că fermierii trebuie informaţi la timp, pentru a-şi putea înfiinţa noile culturi de toamnă.

"Cred că este important ca în această perioadă fermierii, beneficiarii finali ai măsurilor luate, să fie informaţi la timp atunci când au nevoie de facilităţi. Vă dau un singur exemplu: având în vedere că este o perioadă de secetă, foarte mulţi fermieri nu au putut să îşi valorifice producţia sau nu au putut să ajungă la veniturile pe care le estimau atunci când au înfiinţat cultura respectivă şi se văd într-o anumită dificultate în toamna acestui an că nu pot înfiinţa noua cultură din lipsă de fonduri. Am încercat să venim în sprijinul acestora şi vreau să vă spun că anul 2012 este primul an în care fermierii pot beneficia de o adeverinţă de la APIA pe baza căreia pot merge să îşi ia un credit de la banca cu care lucrează încă din data de 25 iulie. Cred că această facilitate le permite fermierilor să aibă posibilitatea pentru a-şi înfiinţa cultura în această toamnă", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, la Târgu-Jiu, ministrul Agriculturii.

Acesta a spus că a rămas surprins de numărul mic de fermieri care au solicitat acordarea de adeverinţe prin care pot să obţină credite

"Am constatat şi în judeţul Gorj, ca şi în judeţele Argeş sau Sibiu, că nu există, probabil din lipsă de informare, solicitări foarte multe. Dacă în judeţul Argeş din 30.000 de beneficiari, doar 80 au solicitat această adeverinţă, în judeţul Gorj, din 25.000 de beneficiari, doar 31 au solicitat această adeverinţă. Cred că nu sunt bine informaţi cu privire la facilităţi, de aceea am solicitat şefilor de deconcentrate de a schimba mentalitatea funcţionarului public, de a încerca să apropie serviciile deconcentrate şi serviciul public de cetăţean", a mai punctat ministrul Agriculturii.
Sursa: Agerpres