Vineri va fi ultima zi de lucru  pentru 500 din cei 1.830 de angajați ai Nokia, în timp ce restul vor pleca treptat, până miercuri, 30 noiembrie.  
Potrivit liderului Sindicatului "Nokia Metal", Valentin Ilcaş, toţi angajaţii care vor pleca vor fi plătiţi până la sfârşitul lunii martie, urmând ca din aprilie să primească plăţile compensatorii negociate cu conducerea companiei.
"Un număr de 500 de angajaţi din schimbul de zi, care vor ieşi vineri, la ora 19.00, vor părăsi fabrica Nokia din Jucu, încetând astfel activitatea aici, şi vor primi la despărţire şi un telefon Nokia 500. Restul de până la 1.830 de angajaţi vor pleca treptat până la 30 noiembrie, iar activitatea de producţie la fabrică va înceta după această dată. Vor mai rămâne doar cei care vor demonta liniile de producţie pentru a fi mutate în altă parte, la altă fabrică, din Asia. Activitatea încetează la Nokia Jucu din cauza lipsei comenzilor. Până la 30 noiembrie se onorează comenzile în derulare, apoi gata. Angajaţii vor fi plătiţi de Nokia în intervalul decembrie – martie, iar din aprilie vor primi plăţile compensatorii negociate cu conducerea companiei", a spus Ilcaş pentru Mediafax.
Prima de Crăciun de 200 de lei negociată cu conducerea companiei va fi virată pe card angajaţilor, în 10 decembrie. Angajaţii vor beneficia de cursuri de recalificare şi de o sumă de 500 de euro pentru a-şi deschide o afacere sau pentru a-şi continua studiile.
Grupul finlandez Nokia a decis, la sfârşitul lunii septembrie, să închidă fabrica de la Jucu (judeţul Cluj), în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor. Procedurile de închidere a fabricii urmau să se deruleze până la finele anului, însă acum, fabrica își va înceta activitatea mai devreme cu  lună decât era programat, din lipsă de comenzi. Un număr total de 2.200 angajaţi își vor pierde locurile de muncă de la Nokia, care a început producţia de telefoane mobile la Jucu în februarie 2008, în urma unei investiţii de 60 de milioane de euro.