Mai putin rock nu inseamna insa, neaparat, mai multa arta medievala, iar decizia restrictiva luata de organizatori va scadea, probabil, atractivitatea festivalului, fara a elimina deschiderea la kitsch.
Programul cuprinde cinci sectiuni: teatru si animatie; muzica veche si dans; arte si mestesuguri; teatru de papusi; concerte folk. De acum, fiecare editie va avea un laitmotiv; in acest an e vorba de „Decameronul” lui Giovanni Boccaccio. Spectacolele de diverse tipuri vor avea, in medie, cam 30 de minute si vor contine indicii pentru un concurs pus la cale de organizatori. „In cautarea potirului”. Gasitorii vor fi premiati cu 30 de milioane de lei.
Programul festivalului, care e disponibil in amanunt pe www.sighisoaramedieval.ro, include reprezentatii cu „Manastirea din Lombardia”, piesa regizata de Ana Margineanu, pe muzica de Ada Milea, interpretata live. Ada Milea – actrita de formatie – are si un rol in piesa. Alte reprezentatii din program: „Calandrino”, „Amor pacatos”, „Secretul fericirii conjugale”, „A treia coasta de drac a barbatului”, piese regizate de Gianina Carbunaru, Sorin Militaru sau Alexandru Berceanu.
Sectiunea de muzica veche include recitaluri cu lucrari de Champion, Bach, Scarlatti, Rameau, Couperin, Duphly.
Dintre folkisti, la Sighisoara vor fi prezenti Mircea Baniciu si Colibri (25 iulie), Mircea Vintila & Brambura (26) si Florin Chilian, Ducu Bertzi si Nicu Alifantis & ZAN (27).