Meta ar putea percepe o taxă de 13 euro pe lună pentru utilizatorii din UE

Adio, reclame pe Facebook! Compania Meta ar putea introduce o taxă lunară de 13 euro pentru utilizatorii din UE care nu mai doresc afișarea acestora pe Facebook și Instagram, arată un raport intrat în posesia Wall Street Journal și citat de Reuters.

Gigantul american analizează un plan prin care să perceapă o taxă lunară de 13 euro pentru acces la versiunile fără reclame ale Facebook și Instagram. Potrivit Wall Street Journal, cei care nu doresc să plătească acești bani vor fi nevoiți să accepte reclame personalizate pentru versiunile gratuite.

Planul constă în introducerea a două taxe diferite, în funcție de dispozitivul de pe care se accesează platformele. Meta ar percepe, astfel, 10 euro pe lună pentru un cont de Facebook sau Instagram accesat de pe un desktop și aproximativ 6 euro pentru fiecare cont suplimentar conectat.

Pe dispozitivele mobile, prețul pentru un singur cont ar ajunge la aproximativ 13 euro, întrucât Meta ar lua în calcul comisioanele percepute de magazinele de aplicații Apple și Google, mai notează Wall Street Journal.

WhastApp va renunța la suportul pentru unele dispozitive vechi

De asemenea, WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie instantanee, va renunța la suportul pentru unele dispozitive vechi. Sunt vizate acele dispozitive care rulează sistemul de operare Android. Aplicația a fost lansată pentru prima dată pe iPhone, iar la scurt timp a ajuns și pe telefoanele cu Android.

În prezent, WhatsApp este compatibilă cu dispozitivele cu versiuni de Android 4.0 sau mai recente și iOS 12 sau mai recente. Cu toate acestea, aplicația de mesagerie instantanee deținută de Meta va renunța la suportul pentru Android 4.0x. Astfel, telefoanele cu Android vor trebui să aibă minim Android 5.0 (Lollipop) pentru a putea rula WhatsApp, începând cu data de 24 octombrie 2023.

Nu există nicio schimbare în ceea ce privește iPhone-urile cu iOS 12.

Prin urmare, dacă folosiți versiuni Android 4.0x pe dispozitivul dumneavoastră, nu veți putea folosi aplicația de la data de 24 octombrie. Puteți destul de repede să vedeți ce versiune de Android rulează pe telefonul dumneavoastră și dacă sunteți în pericol și trebuie să faceți un upgrade de telefon.

În funcție de model, mergeți la Setări > Despre sau Despre Telefon. Dacă versiunea Android este 4.0x, asigurați-vă că nu există actualizări de software. S-ar putea să aveți noroc și să puteți trece la o versiune superioară.

Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.