În Maramureș, prefectul Nicolae Ungur a interzis toate slujbele din biserici, indiferent de cult. Decizia se va menține până la data de 31 martie.

”Se suspendă efectuarea serviciului religios pentru toate cultele religioase, până la data de 31 martie a.c., în zilele de sâmbătă și duminică. Lăcașele de cult vor rămâne deschise, dar nu vor fi oficiate slujbe religioase.”, se arată la articolul 3 al unei hotărâri luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

Decizia prefectului, fără o bază legală

Însă, se pare că decizia lui Ungur nu este legală, pentru că măsurile dispuse de Guvern prevăd interzicerea activităților publice cu peste 100 de participanți. Astfel, o slujbă religioasă se va putea ține dacă numărul participanților nu depășește 100.

Situația este alarmantă pe întreg teritoriul țării. Numărul de cazuri confirmate în România a ajuns la 47 și se pare că continuă să crească. Autoritățile iau măsuri radicale pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Organizația Mondială a Sănătății a declarat miercuri pandemie.