Alin Goga este fost director al Direcției Juridice din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, iar în prezent director în cadrul Primăriei Generale a Capitale. Acesta a aflat de curând că este infectat cu noul coronavirus și s-a internat singur în spital.

În cadrul unui interviu realizat de Evenimentul Zilei, Alin Goga (pacientul cu numărul 37) a dezvăluit ce simptome a avut și cum este tratat de către medici.

Iată interviul realizat de Evz.ro

“EVZ: Pentru toți românii care sunt șocați de coronavirus, ce simptome ați avut?

Alin Goga: Am călătorit la Stuttgart, și acolo este cea mai mare comunitate de italieni din afara Italiei. Am revenit în România pe data de doi martie, iar de pe data de patru martie am început să am dureri musculare, care se simțeau ca și o febră musculară. După durerile musculare am început să mă simt ca și când aș fi fost bătut, după care am început să am frisoane și febră.

– Febră cât de mare ați avut?

– Am avut în prima fază 38 de grade, iar mai apoi și 39 cu 2. Apoi am început să tușesc, dar acum nu prea mai tușesc.

– Cu ce vă tratează în spital. Cu ce se tratează coronavirusul?

– Am luat doar paracetamol și nurofon. Asta am primit de la spital.

– Să revenim, de la întoarcerea dvs în România și până pe data de patru martie când ați început să aveți simptome, și apoi pe data de 10 martie, când ați fost internat, ce ați făcut?

– Vreau să vă spun sincer că, încă de când m-am întors din Germania am venit cu ideea că am coronavirus. Mi-a citit un prieten de-al meu din presa germană care relata de zona Stuttgart, ca fiind afectată de coronavirus. Am vrut să îmi scot asta din cap și am luat legătura cu medicul meu de familie, care a sunat la DSP București, iar de acolo i s-a spus că Germania nu este pe lista roșie și să îmi văd de treaba mea. Apoi, pe data de trei martie am fost la spitalul Sanador, pentru analize medicale, iar pe data de patru martie, la Spitalul Militar, unde am făcut o radiografie la picior în urma unei lovituri.

EXCLUSIV. Interviu cu pacientul cu numărul 37: ”Am intrat în contact cu 1.000 de persoane”

– În toate aceste zile cu câte persoane ați intrat în contact? Niciun medic nu v-a întrebat despre călătoria dvs?

– Cam cu 1.000 de persoane. Nu a venit nimeni să mă întrebe cu cine am luat legătura și nimeni nu m-a întrebat pe unde am umblat. De asemenea, soția mea și copiii mei nu au fost anunțați, nu le-au fost recoltate analize. Nu le-a zis nimeni să nu iasă din casă. Eu cu ei am trăit câteva zile, după ce m-am întors. Eu am fost cel care azi, din spital, am luat legătura cu părinții colegilor de școală a copiilor mei și le-am spus ca am fost infectat cu Coronavirus. Mă așteptam ca autoritățile să se miște mai repede.

– Un alt coleg de-al dvs de la Primăria Capitalei este și el infectat cu Coronavirus.

– Știu, dar eu nu am fost la serviciu după ce am revenit în țară, fiind în concediu medical pentru rana de la picior.

– Cum ați ajuns să fiți internat la Victor Babeș?

– Am venit singur, pe data de 10 martie și le-am spus că nu mai plec acasă dacă nu mă internează și nu îmi fac analizele pentru coronavirus. Și s-a dovedit că sunt infectat. Cei de la Victor Babeș nici nu au vrut să mă interneze. Mi-au spus să plec acasă că mă vor anunța ei în legătură cu rezultatul analizelor.

– Medicii ce v-au spus?

– Să stau liniștit că în 14 zile îmi va trece. Acum mă bucur că nu mai tușesc”.